Zajíc po královsku
330 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová krkovička
- 150gramůVepřová plec
- 100gramůJátra zaječí
- 100gramůJátra kuřecí
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaZázvor celý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2gramyJalovec
- 1550mililitrůVíno červené
- 1kusVejce slepičí
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůJátra kachní
- 120gramůCibule
- 120gramůMrkev kořen
- 2kusyBylinky čerstvé - svazek
- 30mililitrůOcet vinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4špetkySůl
- 700mililitrůVývar telecí
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 2500gramůZaječí maso
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
717 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zajíce vykostíme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
- 2Zaječí maso, srdce, játra, krkovičku a drůběží játra smícháme, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček, zázvor, tymián, 2 kuličky jalovce a muškátový oříšek.
- 3Zalijeme 50ml vína a 30ml koňaku a necháme marinovat přes noc.
- 4Marinovanou směs umeleme, smícháme s marinádou, vejcem a moukou.
- 5Vzniklou nádivkou naplníme zajíce, přidáme kachní játra. Zajíce dobře zašijeme a přendáme do pekáče.
- 6Přisypeme pokrájenou zeleninu, zbytek koření, podlijeme zbytkem vína a octem.
- 7Vše necháme marinovat 120 minut.
- 8Marinovanou roládu a zeleninu necháme osmahnout 20 minut na rozpálené pánvi.
- 9Marinádu 5 minut povaříme a poté přilijeme k osmažené roládě a zelenině.
- 10Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme 150 minut. Poté maso vyjmeme.
- 11Rozpuštěné máslo smícháme s moukou a směsí zahustíme omáčku.
- 12Roládu servírujeme pokrájenou na plátky, přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.