Zajíc po královsku

330 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
717 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce vykostíme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
  • 2
    Zaječí maso, srdce, játra, krkovičku a drůběží játra smícháme, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček, zázvor, tymián, 2 kuličky jalovce a muškátový oříšek.
  • 3
    Zalijeme 50ml vína a 30ml koňaku a necháme marinovat přes noc.
  • 4
    Marinovanou směs umeleme, smícháme s marinádou, vejcem a moukou.
  • 5
    Vzniklou nádivkou naplníme zajíce, přidáme kachní játra. Zajíce dobře zašijeme a přendáme do pekáče.
  • 6
    Přisypeme pokrájenou zeleninu, zbytek koření, podlijeme zbytkem vína a octem.
  • 7
    Vše necháme marinovat 120 minut.
  • 8
    Marinovanou roládu a zeleninu necháme osmahnout 20 minut na rozpálené pánvi.
  • 9
    Marinádu 5 minut povaříme a poté přilijeme k osmažené roládě a zelenině.
  • 10
    Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme 150 minut. Poté maso vyjmeme.
  • 11
    Rozpuštěné máslo smícháme s moukou a směsí zahustíme omáčku.
  • 12
    Roládu servírujeme pokrájenou na plátky, přelitou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.