Zajíc po nicesku
160 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1000gramůZaječí maso
- 7decilitrůVíno červené
- 250gramůKlobása vepřová
- 100gramůOlivy nakládané
- 10kusůCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,3decilitrMartell cognac
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky.
- 2V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme.
- 3Přilijeme víno, přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu.
- 4Ve vařící vodě spaříme cibulky a přidáme je do hrnce se zajícem spolu s nakrájenými klobásami a olivami. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě další hodinu.
- 5Kousky zajíce a klobásky narovnáme na nahřátou mísu, omáčku necháme ještě vyvařit a nakonec ji nalijeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.