Zajíc s česnekem dušený na pivu
90 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyZaječí maso
- 120gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 8stroužkůČesnek
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5kusůNové koření celé
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
163 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky a potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí.
- 2Porce zajíce osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté podlijeme pivem, přidáme nové koření a dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Před podáváním přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.