Zajíc s hlívou ústřičnou
130 min.
Ingredience
- 3kilogramyZaječí maso
- 400gramůHlíva ústřičná
- 400mililitrůVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4kusyJalovec
- 1kusTymián čerstvý
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 4kusyPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
- 2Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky.
- 3Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a vše vložíme do pekáče spolu s masem, hořčicí, snítkou tymiánu a kořením. Směs podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
- 4Měkké maso odložíme na mísu a držíme na teple. Směs propasírujeme do kastrolu spolu s výpekem a vaříme na mírném plameni. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Přidáme hlívu a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.