Zajíc s hlívou ústřičnou

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.
  • 2
    Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a vše vložíme do pekáče spolu s masem, hořčicí, snítkou tymiánu a kořením. Směs podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
  • 4
    Měkké maso odložíme na mísu a držíme na teple. Směs propasírujeme do kastrolu spolu s výpekem a vaříme na mírném plameni. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Přidáme hlívu a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.