Zajíc se smetanou
105 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyMrkev kořen
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1hrstHouby sušené
- 2kilogramyZaječí maso
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 700mililitrůMléko - podmáslí
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
37 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)
- 3Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.