Zajíc se šunkou na víně
60 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1gramTymián sušený
- 2kusyBobkový list
- 30gramůOlej olivový
- 1kusMasox
- 150mililitrůVíno červené
- 30gramůJíška instantní
- 150mililitrůVoda pitná
- 5mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.
- 3Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.