Zajíc se žampionovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 800gramůZaječí maso
- 20gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCibule
- 100gramůZelenina kořenová
- 2kusyBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 1gramNové koření celé
- 1gramJalovec
- 20gramůHouby sušené
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Kořenovou zeleninu postrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na malé kousky, sušené houby roztlučeme na prášek, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Zajíce vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme žampiony, česnek, osmažíme, zalijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, tymiánem, novým kořením, houbovým práškem. Poté vrátíme zpět zajíce a dusíme do měkka.
- 3Porce zajíce upravíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.