Zajíc se žampionovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Kořenovou zeleninu postrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na malé kousky, sušené houby roztlučeme na prášek, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Zajíce vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme žampiony, česnek, osmažíme, zalijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, tymiánem, novým kořením, houbovým práškem. Poté vrátíme zpět zajíce a dusíme do měkka.
  • 3
    Porce zajíce upravíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.