Zajíc v portskám víně
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyZaječí maso
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 125gramůSlanina vepřová
- 160gramůŠalotka
- 250gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 900mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Marináda
- 300mililitrůVíno portské
- 4lžíceOlej olivový
- 150gramůCibule
- 2kusyBobkový list
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme portské, olej, nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme porce zajíce, v marinádě je několikrát obrátíme a necháme je 8 hodin v chladničce marinovat.
- 2Vyndáme maso z marinády (marinádu uchováme). V pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce zajíce a zprudka je dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírových ubrouscích.
- 3V pekáči vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme šalotku a dozlatova ji osmažíme. Vložíme houby a podusíme asi 2-3 minuty. Vše z oleje vyjmeme a ocedíme. Do pekáče přisypeme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přilijeme vývar a průběžně promícháváme, omáčku zredukujeme.
- 4Do pekáče vrátíme maso, houbovou směs a přilijeme procezenou marinádu. Přidáme petržel a podle chuti sůl a pepř. Přikryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
- 5Podáváme ozdobené čerstvým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.