Zajíc v šípkové omáčce

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
46 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme nahrubo. Zaječí stehna očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    V kastrole na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí, přidáme rajčatový protlak, citronovou šťávu, koření, ocet, cukr, víno a šípkovou zavařeninu. Směs rozředíme vodou, vložíme stehna a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme hladkou mouku a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poté ji propasírujeme.
  • 4
    Maso servírujeme přelité omáčkou, přidáme brusinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 15. 4. 2016
Zajíc v šípkové omáčce
🧐NACO JE POTOM V RECEPTU 100g SLANINY???Tou nakrájenou na klínky podložím stůl aby se neviklal😁
Anonymní uživatel
pá 15. 4. 2016
Zajíc v šípkové omáčce
🧐 Třetí věta: Zaječí stehna očistíme, PROŠPIKUJEME slaninou... 😁 Chce to pozorněji číst.