Zajíc v šípkové omáčce
95 min.
Ingredience
- 1kilogramZaječí kýta
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 100gramůCibule
- 1lžíceCukr krupice
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno červené
- 3lžíceCitronová šťáva
- 120gramůMarmeláda šípková
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůBrusinky
- 100gramůProtlak rajčatový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
46 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme nahrubo. Zaječí stehna očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2V kastrole na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí, přidáme rajčatový protlak, citronovou šťávu, koření, ocet, cukr, víno a šípkovou zavařeninu. Směs rozředíme vodou, vložíme stehna a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme hladkou mouku a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poté ji propasírujeme.
- 4Maso servírujeme přelité omáčkou, přidáme brusinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 15. 4. 2016
Zajíc v šípkové omáčce
🧐NACO JE POTOM V RECEPTU 100g SLANINY???Tou nakrájenou na klínky podložím stůl aby se neviklal😁
Anonymní uživatel
pá 15. 4. 2016
Zajíc v šípkové omáčce
🧐 Třetí věta: Zaječí stehna očistíme, PROŠPIKUJEME slaninou...
😁 Chce to pozorněji číst.