Základní drůbeží vývar

170 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici bez drůbků důkladně opláchneme ve studené vodě. Napravo a nalevo vedle břicha slepice uděláme zářezy do kůže. Těmi potom vystrčíme ven nohy. Slepici vložíme do velkého hrnce tak, aby ležela hřbetem nahoru. Potom ji zalijeme vodou a přidáme celý pepř. Počkáme, dokud slepice nepřijde k varu. Potom sesbíráme z povrchu vody pěnu a ztlumíme plamen.
  • 2
    Celer, mrkev, petržel a pórek omyjeme a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Obě půlky položíme na teflonovou pánev a opečeme dozlatova. Petrželku, tymián a kousek citronové kůry svážeme nití do svazečku.
  • 3
    Cibuli, svazeček koření, celer, mrkev, petržel a pórek vložíme do hrnce. Osolíme a opepříme a přikryjeme pokličkou. Vaříme na mírném plameni 2,5 hodiny. Asi po hodině pak slepici obrátíme, aby hřbet měla dole.
  • 4
    Po 2,5 hodinách zkusíme, zda se maso dobře uvolňuje od kostí. Pokud ano, je vařené. Slepici potom vyndáme z hrnce.
  • 5
    Vývar scedíme přes husté síto zpátky do hrnce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.