Základní rajčatová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůBazalka
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Spodek rajčat nařízneme do kříže, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme stroužky nevyloupaného česneku, zahřejeme troubu na 200°C a pečeme 15-20 minut.
- 2Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 3Rajčata i česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.