Základní švédská majonéza

30 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
61 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
13 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu, do hrnce posadíme vhodný rendlík (nebo misku). Dáme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když máme majonézu hladkou a tuhou, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu více ztuží (majonéza má poté i delší dobu trvanlivosti). Vložíme do sklenice, uzavřeme víkem a uchováváme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.