Zálivka kečupová
10 min.
Ingredience
- Na kečupovou variantu
- 2lžíceKečup
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžícePomerančová šťáva
- Zálivka mléčná [51580]
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaHořčice
- 150mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
71 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zálivka mléčná [51580]:
- 2Do misky vyklopíme jogurt, osolíme a opepříme ho. Přidáme k němu 1/4 lžičky hořčice a 2 lžíce olivového oleje a rozmícháme. Vyšleháme vše do úplně hladkého krému. Dále podle uvážení dochutíme citronovou šťávou a opět hmotu vyšleháme dohladka.
- 3Do zálivky vmícháme 2 lžíce kečupu, špetku kajenského pepře a 2 lžíce pomerančové šťávy a vyšleháme úplně dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.