Zálivka řecká (à la grecque) podle Ramsaye

10 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
75 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
141 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku vyšleháme olivový olej s bílým vinným octem. Do směsi přidáme nasekanou snítku čerstvého tymiánu, několik snítek čerstvé bazalky, natrhaných na malé kousky, 25 semen koriandru, 5 badyánů, 2 rozpůlené oloupané stroužky česneku a mořskou sůl s čerstvě mletým pepřem, zahřejeme na 50 °C a odstavíme. Necháme asi 12 hodin odstát přikryté potravinářskou folií, potom přecedíme přes hustou látku. Před použitím zálivku prošleháme.
  • 2
    Zálivku nelze déle skladovat, protože obsahuje čerstvé bylinky.
  • 3
    Je vhodná na marinování zeleniny nebo vařených brambor.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.