Zálivka s estragonem pro alergiky na laktózu

10 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme čistou sklenici se šroubovacím víkem.
  • 2
    Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno posekaný čerstvý estragon, sójovou smetanu. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.