Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
10 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 75gramůEstragon
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.
- 2Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.
- 3Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.