Zálivka s roketou podle Ramsaye
5 min.
Ingredience
- 300mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůOcet vinný
- 50gramůRoketa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Tuky
75 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
283 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Roketu opláchneme ve vlažné vodě a osušíme. Ve vyšší nádobě nebo mixeru smícháme olivový olej s bílým vinným octem a roketou, osolíme mořskou solí, přidáme čerstvě umletý pepř. 30 vteřin mixujeme, potom přes hustou látku přecedíme.
- 2Ihned po přípravě promícháme a použijeme, než roketa zčerná.
- 3Zálivka má příjemnou peprnou chuť a je výborná na humra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.