Zálivka z červené řepy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách.
  • 2
    Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme.
  • 3
    Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.