Zálivka z červené řepy
60 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 2kusyCibule
- 2lžičkyHořčice francouzská
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaPepř citronový
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách.
- 2Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme.
- 3Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.