Zámecká srnčí žebírka
60 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 200gramůJátra husí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2decilitryOlej olivový
- 2decilitryVíno bílé
- Na ovoce
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 120gramůHroznové víno
- 120gramůJablka
- 120gramůPomeranče
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
59 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
- 2Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
- 3Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
- 4Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
- 5Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.