Zámecká srnčí žebírka

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
59 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
  • 2
    Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
  • 3
    Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
  • 4
    Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
  • 5
    Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.