Žampionová nádivka
55 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 40gramůŽampiony čerstvé
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůRajčata
- 150gramůVepřové maso mleté
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 6gramůPetržel kudrnka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno pokrájenou cibuli necháme osmažit na rozpáleném oleji. Přimícháme nasekané žampióny, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše povaříme 10 minut.
- 2120 g rajčat omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobné kousky, smícháme s utřeným česnekem, sekanou petrželí a mletým masem. Přimícháme k žampionům a vaříme 5 minut, poté odstavíme.
- 3Zbytek rajčat omyjeme, seřízneme vršky, vydlabeme a naplníme žampionovou nádivkou. Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct při 180 °C cca 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.