Žampionová polévka s uzeným masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Vložíme očištěné, omyté a nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, Vegetu. Za stálého míchání dusíme do poloměkka. Následovně přisypeme mraženou zeleninu, osmažíme do žluta. Nakonec posypeme moukou, mletou paprikou, zamícháme, ihned zalijeme vodou. Vložíme bujon, na malé kostky rozkrájené uzené maso, na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 40 minut.
  • 2
    Hotovou polévku odstavíme z ohně, posypeme nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.