Žampionová polévka s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 250gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3litryVoda pitná
- 2kostkyBujón hovězí
- 200gramůVepřová žebra
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Vložíme očištěné, omyté a nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, Vegetu. Za stálého míchání dusíme do poloměkka. Následovně přisypeme mraženou zeleninu, osmažíme do žluta. Nakonec posypeme moukou, mletou paprikou, zamícháme, ihned zalijeme vodou. Vložíme bujon, na malé kostky rozkrájené uzené maso, na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 40 minut.
- 2Hotovou polévku odstavíme z ohně, posypeme nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.