Žampionové ragú

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.
  • 4
    Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.