Žampionové ragú
30 min.
Ingredience
- 750gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceTuk
- 4lžíceVíno bílé
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme je na plátky a smícháme s citronovou šťávou.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3V hrnci rozehřejeme tuk, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přisypeme žampiony a za stálého míchání je osmažíme. Do hrnce přilijeme víno a přimícháme smetanu, ochutíme paprikou, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nepřikryté vaříme, dokud ragú nezhoustne.
- 4Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.