Žampionové steaky
45 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí svíčková
- 1kusPetržel - nať
- 4krajíceChléb toastový
- 1kusCitrony
- 1kusKopr čerstvý
- 0,5šálekOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme.
- 3Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa.
- 4Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.