Žampionoví garnáti

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazíme zmrazené garnáty. Vyjmeme je z krunýřů a nakrojíme je podélně. Vyndáme střívko, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Dáme zakryté odležet do lednice.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli.
  • 3
    Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
  • 4
    Mrkev omyjeme a nastrouháme, přidáme do hrnce. Umyjeme cuketu, oloupeme a nastrouháme. Dáme ji podusit a přidáme sůl, pepř a tymián. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se třetina neodpaří.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu zeleniny a na ni rozložíme garnáty. Zbylou zeleninu promícháme s parmezánem a smetanou a touto směsí zalijeme garnáty.
  • 6
    Zapékáme 20 minut a poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.