Žampionoví garnáti
65 min.
Ingredience
- 600gramůGarnát obecný
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 0,25litrVývar zeleninový
- 4lžíceZakysaná smetana
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme zmrazené garnáty. Vyjmeme je z krunýřů a nakrojíme je podélně. Vyndáme střívko, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Dáme zakryté odležet do lednice.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, přidáme k cibuli.
- 3Na 220 stupňů předehřejeme troubu.
- 4Mrkev omyjeme a nastrouháme, přidáme do hrnce. Umyjeme cuketu, oloupeme a nastrouháme. Dáme ji podusit a přidáme sůl, pepř a tymián. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud se třetina neodpaří.
- 5Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní polovinu zeleniny a na ni rozložíme garnáty. Zbylou zeleninu promícháme s parmezánem a smetanou a touto směsí zalijeme garnáty.
- 6Zapékáme 20 minut a poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.