Žampionový dort
65 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 2kusyCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 650gramůVepřové maso libové
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Žampiony nakrájíme na plátky a smícháme s cibulí. Do směsi ještě přidáme špetku soli a jeden rozmačkaný stroužek česneku. Celou směs dáme na pánev, lehce podusíme a přidáme do směsi na kostičky nakrájené maso.
- 2Až směs vychladne, přidáme špetku pepře, soli a tymiánu. Připravíme zároveň listové těsto dle návodu na obalu. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu dáme do formy na dort a zalijeme ji směsí. Druhou polovinu dáme na vrch dortu jako "víčko". Vše pak ještě zalijeme našlehaným vejcem. Nyní už jen vložíme do trouby a pečeme při 220 stupních Celsia cca 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.