Žampionový dort

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Žampiony nakrájíme na plátky a smícháme s cibulí. Do směsi ještě přidáme špetku soli a jeden rozmačkaný stroužek česneku. Celou směs dáme na pánev, lehce podusíme a přidáme do směsi na kostičky nakrájené maso.
  • 2
    Až směs vychladne, přidáme špetku pepře, soli a tymiánu. Připravíme zároveň listové těsto dle návodu na obalu. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu dáme do formy na dort a zalijeme ji směsí. Druhou polovinu dáme na vrch dortu jako "víčko". Vše pak ještě zalijeme našlehaným vejcem. Nyní už jen vložíme do trouby a pečeme při 220 stupních Celsia cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.