Žampionový salát s jogurtem
25 min.
Ingredience
- Zálivka
- 150mililitrůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zálivka: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, ocet, dijonskou hořčici, drcený česnek, podle chuti sůl a pepř.
- 2Rozpálíme olej, dáme do něj koriandr a mícháme 1 minutu. Přidáme houby, osolíme a opepříme podle chuti, průběžně promícháváme a prudce smažíme 5 minut. Vyjmeme děrovanou lžící a necháme vychladnout.
- 3Zálivku nalijeme na houby a promícháme. Zakryjeme a necháme chladit 8 hodin. Přidáme nakrájený celer, ozdobíme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 1. 2015
Salát se již chladí. Zatím je to poměrně zajímavé.