Žampiony naložené na exotický způsob

21 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.
  • 2
    Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.
  • 3
    Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.