Žampiony naložené na exotický způsob
21 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1207 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
126 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.
- 2Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.
- 3Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.