Žampiony plněné rajčatovou nádivkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme větší žampiony, vylomíme nohu, klobouček částečně vydlabeme. Nohy a vydlabanou hmotu nasekáme najemno, šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakonec je také najemno posekáme.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme šalotku, posekané houby, chvilku orestujeme, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a jakmile se voda trochu odpaří, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhankou, necháme zhoustnout. Touto směsí naplníme klobouky žampionů, zakapeme máslem, vyskládáme do pekáčku a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.