Žampiony plněné rajčatovou nádivkou
35 min.

Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůŠalotka
- 200gramůRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůBešamel
- 15gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vybereme větší žampiony, vylomíme nohu, klobouček částečně vydlabeme. Nohy a vydlabanou hmotu nasekáme najemno, šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakonec je také najemno posekáme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme šalotku, posekané houby, chvilku orestujeme, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a jakmile se voda trochu odpaří, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhankou, necháme zhoustnout. Touto směsí naplníme klobouky žampionů, zakapeme máslem, vyskládáme do pekáčku a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.