Žampiony plněné ricottou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žampionů odlomíme nohy, klobouky namočíme v oleji, osolíme a opepříme. Do misky vložíme ricottu, přisypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, oregano, chilli koření a 2/3 strouhaného parmezánu. Důkladně promícháme, směsí naplníme žampiony, vyskládáme je na plech, náplň ještě posypeme zbytkem parmezánu, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny. Žampiony upravíme na servírovací talíř, bylinky posekáme najemno a přímo na talíři žampiony posypeme. Podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.