Žampiony plněné ricottou
30 min.
Ingredience
- 100gramůRicotta
- 20gramůCitronová kůra
- 2gramyChilli koření mleté
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůOregano čerstvé
- 60gramůSýr Parmezán
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze žampionů odlomíme nohy, klobouky namočíme v oleji, osolíme a opepříme. Do misky vložíme ricottu, přisypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, oregano, chilli koření a 2/3 strouhaného parmezánu. Důkladně promícháme, směsí naplníme žampiony, vyskládáme je na plech, náplň ještě posypeme zbytkem parmezánu, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny. Žampiony upravíme na servírovací talíř, bylinky posekáme najemno a přímo na talíři žampiony posypeme. Podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.