Žampiony po řecku
25 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 90mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1šálekVoda pitná
- 1lžíceHrozinky
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 75mililitrůOlej hroznový
- 1lžíceOříšky piniové
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
865 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
- 2Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.
- 3Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.