Žampiony po řecku

25 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
865 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
  • 2
    Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.
  • 3
    Podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.