Žampióny se sýrovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 100gramůSýr Čedar
- 1kusPaprika zelená
- Na omáčku
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 4decilitryMléko plnotučné
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěné žampióny nakrájíme na proužky. Osmahneme spolu s oloupanou, na kousky pokrájenou cibulí v pánvi na rozehřátém másle do měkka. Přidáme ještě oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek, ochutíme solí, pepřem, zamícháme a přeložíme do zapékací mísy.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, osmahneme, zalijeme osoleným a opepřeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme na hustou omáčku. Nakonec do horké omáčky vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a nalijeme na dušené žampióny v zapékací míse.
- 3Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poskládáme na tenká kolečka nakrájenou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních zapečeme po dobu cca 15 minut.
- 4Po upečení necháme jídlo odpočinout 5 - 10 minut, poté krájíme na porce. Klademe na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.