Západočeské tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 4plátkyVeka
- 0,5kilogramTvaroh měkký
- 50gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 25gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 120gramůTvaroh tvrdý
- 150gramůPovidla švestková
- 150gramůPerník
- 1hrstRozinky tmavé
- 1hrstOřechy vlašské
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do kterého přimícháme na kostičky nakrájenou veku. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinout, pak ho rozdělíme na přibližně 20 dílů. Z nich vytvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 až 8 minut.
- 2Na omáčku rozvaříme v hrnci v přiměřeném množství vody, povidla, zahustíme je nastrouhaným perníkem a přidáme do nich rozinky a nakrájené vlašské ořechy. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
- 3Teplou omáčku rozdělíme do servírovacích talířů, vložíme do ní uvařené knedlíky, posypeme je moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.