Zapečená bernská polévka
190 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler bulvový
- 4kusyBrambory
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 4krajíceChléb toastový
- 4kusyMrkev kořen
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůPórek
- 500gramůHusí stehna
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
51 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
24 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut.
- 2Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým zelím nadrobno nakrájíme, omytý pórek a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Vše přidáme do vývaru k masu a vaříme ještě 60 minut.
- 3Uvařená stehna vykostíme, nakrájíme, zeleninu s vývarem rozmixujeme a vložíme nakrájené maso. Zeleninu i maso urovnáme do zapékací mísy a navrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem.
- 4Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. Podáváme v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.