Zapečená bernská polévka

190 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
51 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
24 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut.
  • 2
    Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým zelím nadrobno nakrájíme, omytý pórek a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Vše přidáme do vývaru k masu a vaříme ještě 60 minut.
  • 3
    Uvařená stehna vykostíme, nakrájíme, zeleninu s vývarem rozmixujeme a vložíme nakrájené maso. Zeleninu i maso urovnáme do zapékací mísy a navrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem.
  • 4
    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. Podáváme v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.