Zapečená brandáda z mořských ryb
70 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůTreska aljašská
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 400gramůMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykostěné ryby uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladit. Potom maso najemno umeleme.
- 2Do smetany vmícháme rozetřený česnek, nasekanou petrželku, pepř, vše svaříme. Spolu s olejem a solí promícháme s mletým rybím masem. Směs vložíme do zapékací mísy a v mírně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.
- 3Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory a zeleninový salát. Každou porci ozdobíme dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.