Zapečená brokolice s kedlubnou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy.
  • 2
    Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 4
    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.