Zapečená brokolice s kedlubnou
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrokolice
- 400gramůKedlubna
- 1kusPaprika červená
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyOmáčka na zapékání - Brokolice a sýr
- 60gramůSýr Gouda 45%
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozebereme na růžičky, kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Obojí povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěné nákypové formy.
- 2Omáčku na zapékání rozmícháme v 500 ml studené vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu. Brokolici a kedlubny omáčkou přelijeme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.