Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem
45 min.
Ingredience
- Na vytření pekáčku
- Vařená brokolice
- 200gramůBrokolice
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCitrónová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 80gramůPórek
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.
- 2V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.
- 3Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).
- 4Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.