Zapečená čekanka s kozím sýrem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 220°C.
  • 3
    Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.
  • 4
    Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.
  • 5
    Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.
  • 6
    Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.