Zapečená čekanka s kozím sýrem
35 min.
Ingredience
- 800gramůČekanka
- 150gramůSýr kozí
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 2kusyRajčata
- 50gramůBazalka
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme čekanky, odstraníme z nich vnější listy a vykrojíme z nich košťál. Menší hlávky překrojíme na poloviny, větší na čtvrtiny.
- 2Předehřejeme si troubu na 220°C.
- 3Oloupeme česnek a na oleji ho zpěníme. Do pánve vložíme čekanku a opečeme ji. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut na mírné teplotě.
- 4Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky. Nadrobno nasekáme lístky bazalky.
- 5Do zapékací nádoby vložíme čekanku a na ni naskládáme rajčata a bazalku. Posypeme na kostičky pokrájeným kozím sýrem a nastrouhaným parmezánem.
- 6Vložíme do předehřáté trouby a 8 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.