Zapečená čekanka se slaninou

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
68 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
210 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.