Zapečená červená řepa s citrónem
95 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 400gramůČervená řepa
- 10gramůKmín celý
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 250gramůSmetana na vaření
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut.
- 2Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla.
- 3Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.