Zapečená červená řepa s citrónem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut.
  • 2
    Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla.
  • 3
    Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.