Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
66 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
  • 2
    Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí.
  • 3
    Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.