Zapečená husí prsa s řapíkatým celerem a pomeranči
50 min.
Ingredience
- 600gramůHusí prsa
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSýr Čedar
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyPomeranče
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyNové koření mleté
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekVývar drůbeží
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
66 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá husí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Zakapeme citronovou šťávou a olejem, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
- 2Potom maso zprudka opečeme na oleji, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a vývarem, snížíme příkon tepla a zašleháme žloutky. Zvolna šleháme do zhoustnutí. Přidáme 1 lžíci másla, odstavíme z plotny a okořeníme nadrceným hřebíčkem, novým kořením a skořicí.
- 3Do zapékací mísy vložíme dušené maso, oloupaný, na plátky nakrájený pomeranč bez peciček a omytý, na plátky nakrájený celer. Vše promícháme, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru a zalijeme omáčkou. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.