Zapečená kapusta na maďarský způsob
75 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůVepřové maso pečené
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 150gramůKlobása Dunajská
- 200gramůStrouhanka
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.
- 2Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.
- 3Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.