Zapečená kapusta na maďarský způsob

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.
  • 2
    Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.
  • 3
    Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.