Zapečená kapusta s rýží a klobásou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůKapusta hlávková
- 250gramůRýže loupaná
- 200gramůKlobása Dunajská
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
46 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Ocedíme ji a po okapání nakrájíme na nudličky.
- 2Propláchnutou rýži osmahneme na kousku másla, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a dusíme doměkka.
- 3Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme ji.
- 4Do vymaštěného pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, klobásy a nastrouhaného sýru. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu osolíme, opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme pokrm vejci rozkvedlanými s mlékem a solí a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.