Zapečená masová paštika
60 min.
Ingredience
- 160gramůTelecí kýta
- 160gramůKuřecí prsa
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalotka
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůŠunka parmská
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceBrandy
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
178 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na menší kousky, česnek a šalotku oloupeme, rozpůlíme, slaninu pokrájíme na kostičky, parmskou šunku na tenké proužky.
- 2V mixeru rozdrtíme maso, šalotku a česnek, přidáme slaninu, vejce, brandy, skořici, sůl, pepř a vše rozšleháme na kaši. Vmícháme proužky parmské šunky a směsí napníme zapékací misku.
- 3Troubu předehřejeme na 200 °C, na zapékací misku položíme bobkový list, vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, dokud se paštika nezačne oddělovat od stěn a na povrchu hnědnout.
- 4Přikryjeme a necháme v ledničce vychladit.
- 5Podáváme s tousty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.