Zapečená plněná vejce s omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
984 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, které rozetřeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Houbovou směsí naplníme bílky a vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, přimícháme rozetřené žloutky, dobře rozšleháme a za stálého míchání alespoň 15 minut vaříme.
  • 3
    Omáčkou přelijeme plněné bílky a zapečeme v předehřáté troubě. Před dokončením směs zasypeme strouhaným sýrem, petrželovou natí a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.