Zapečená plněná vejce s omáčkou
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 70gramůSýr Čedar
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
984 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, které rozetřeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Houbovou směsí naplníme bílky a vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, přimícháme rozetřené žloutky, dobře rozšleháme a za stálého míchání alespoň 15 minut vaříme.
- 3Omáčkou přelijeme plněné bílky a zapečeme v předehřáté troubě. Před dokončením směs zasypeme strouhaným sýrem, petrželovou natí a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.