Zapečená příloha k masům
60 min.
Ingredience
- Na Krém
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
46 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory, hrušky a jablka oloupeme. Hrušky s jablky zbavíme jádřinců a spolu s bramborami nakrájíme na tenké plátky. Pečící formu vymažeme máslem a střídavě naskládáme hrušky, brambory a jablka. Mírně posypeme solí, pepřem.
- 2Sýr, mléko, smetanu, vejce, pepř, sůl, vejce rozmixujeme na hustý krém, který rozetřeme na hrušky, brambory a jablka.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 40-45 minut. Po upečení krájíme na porce, poskládáme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.