Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou
45 min.
Ingredience
- 10kusůRajčata
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůKuřecí prsa
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 5kusůVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
- Na vymazání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, vnitřky vydlabeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme, pokrájíme na nudličky, kuřecí prsa omyjeme, rozkrájíme na tenčí nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno, sýr nahrubo nastrouháme.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso a chvíli smažíme. Poté přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina vydusí. Vychladlou směs umeleme na masovém strojku, na nepřilnavé pánvi ji smícháme s rozšlehanými vejci, za stálého míchání necháme lehce srazit. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabaná rajčata.
- 3Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, poskládáme do ní rajčata a v předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení rajčata posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.