Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, vnitřky vydlabeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme, pokrájíme na nudličky, kuřecí prsa omyjeme, rozkrájíme na tenčí nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno, sýr nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso a chvíli smažíme. Poté přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina vydusí. Vychladlou směs umeleme na masovém strojku, na nepřilnavé pánvi ji smícháme s rozšlehanými vejci, za stálého míchání necháme lehce srazit. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabaná rajčata.
  • 3
    Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, poskládáme do ní rajčata a v předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení rajčata posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.