Zapečená rajčata s květákem
55 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 1kusKvěták
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceKečup
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.