Zapečená rajčata s květákem

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a rozebereme na růžičky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe květákem promíchaným s kečupem a omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Pokrm chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě, potom zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Zapékáme asi 20 minut.
  • 4
    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.