Zapečená rýže s lososem
160 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůRýže loupaná
- 20mililitrůOlej stolní
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůLosos - filety
- 370gramůListové těsto
- 5mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme.
- 2Na pánvi na oleji smažíme nakrájenou cibuli doměkka. Vkládáme nakrájené žampiony a po čtyřech minutách i citronovou šťávu a koření.
- 3Těsto rozpůlíme na 12x30 cm a 24x30 cm. To menší na plechu propícháme vidličkou a pečeme ho dozlatova vyválené asi deset minut. Patnáct minut poté chladne.
- 4Smícháme cibulovou směs, rýži, vajíčka, kousky lososa a výslednou směs rozprostřeme po těstě. Druhou část těsta rozválíme, uřízneme jí rohy a položíme ji na směs. Okraje navlhčíme, zasuneme je pod upečenou placku a přitiskneme. Povrch natřeme mlékem a pečeme dozlatova třicet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.