Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií
45 min.
Ingredience
- Míchaný tvaroh
- Na vytření zapékací misky
- Rýžová kaše
- 110gramůRýže loupaná
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2špetkystévie
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBrusinky sušené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou rýží dáme do kastrólu, zalijeme ji mlékem, promícháme ji s 1/2 lžičkou stévie a špetkou soli. Rýži pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, až bude pořádně měkká.
- 2Mezitím si předehřejeme troubu na na 180°C. Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout.
- 3Čerstvá vejce rozklepneme, žloutky přidáme do misky s tvarohem, bílky dáme zvlášť. Tvaroh vymícháme se žloutky a 2 špetkami stévie. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sušené brusinky v sítu dobře promyjeme a necháme je okapat. Poté 1/2 brusinek vmícháme do uvařené kaše. Zbytek brusinek přimícháme do tvarohu.
- 4Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme uvařenou rýžovou kaši, na ni rozetřeme připravený tvaroh, ten zakryjeme sněhem z bílků. Misku s kaší vložíme do středu trouby a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.