Zapečená slezina
25 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí slezina
- 1kusCibule
- 40gramůStrouhanka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1gramJalovec
- 50mililitrůVíno bílé
- 8plátkůChléb toastový
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme naškrábanou slezinu, sůl, pepř, jalovec, citronovu šťávu. Opékáme 5 minut za stálého míchání, nakonec zalijeme vínem a vmícháme strouhanku. Vzniklou směs bohatě namažeme na toastový chléb a dáme na plech zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.